lekker biologisch, natuurlijk het Zeeuws Vis & Vlees Huys

Biologisch rund- en kalfsvlees

Van alle dieren waarvan wij het vlees eten zijn runderen en dus ook kalveren van nature al het meest biologisch. Zij kunnen leven van alleen gras en andere kruidachtige en groeien van nature niet snel. Zowel gras als kruidachtige kunnen prima groeien zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen. Om van een gewone koe een biologische koe te maken moet de boer een aantal dingen laten en niet veel extra doen. Hierdoor is het verschil in prijs tussen traditioneel rundvlees en biologisch rundvlees niet heel groot. Het Zeeuws Vis & Vlees Huys heeft bij haar keuze van het rundvlees gekeken naar meerdere factoren waarbij smaak en malsheid de belangrijkste zijn. De keuze is gevallen op vlees van Oostenrijkse Simmenthaler koeien en op vlees van biologische Herford runderen. Het vlees van de Simmenthaler koe is erg smaakvol door het rantsoen van kruiden en grassen op de Alpenweides, maar het kan soms wat steviger zijn. Van de Simmenthaler koe verkopen wij alle delen. Voor de klant die geen enkele concessie wil doen aan de malsheid en smaak verkopen wij de luxe delen van de biologische Herford runderen.

Voor biologisch kalfsvlees zijn we uitgekomen bij een Nederlandse biologische kalvermester met 220 hectare grond, die zelf zijn kalveren uitsnijdt. Bij stierkalveren die men hier opzet gaat men uit van rassen die zowel een goede melkproductie hebben als een goede vleeskwaliteit. Door een uitgekiende mix van voer en gras blijven de kalveren mooi rosé van kleur. Dit kalfsvlees is een kwalitatief goede tegenhanger van blank kalfsvlees.

Biologisch varkensvlees;

Biologische varkens kunnen leven naar hun geaardheid. Zo hebben varkens binnen de biologische varkenshouderij meer lig- en loopruimte in de stallen, worden gehuisvest op stro en kunnen ook naar buiten. Daarnaast krijgen de dieren biologisch geproduceerd voer. Biologisch varkensvlees wordt 2 x per week vers van de slachterij aangeleverd. We kunnen op dit moment alleen halve varkens of grotere delen kopen die we zelf moeten uitbenen. Het is kwalitatief goed vlees van verantwoord gehouden varkens.

 Biologisch kippen vlees;

Voor biologisch kippenvlees hebben we ook weer gekozen voor een Nederlands product, het Polderhoen. Ook het Polderhoen krijgen wij 2 x per week vers binnen. Omdat de houdbaarheid van kippenvlees niet erg lang is, leveren wij in eerste instantie alleen op bestelling. Het is op termijn de bedoeling ook dit product uit voorraad te leveren. Van dit 100% Nederland product kunnen wij alle delen leveren. De uitdrukkelijke vraag van de slachterij is te voorkomen dat u als klant alleen de borstfilet afneemt. Wij verkopen de kip dan ook het liefst in natuurlijke verhoudingen. Bij deze dagen wij u dan ook uit om lekkere en onderscheidende gerechten te bedenken met goedkopere (maar eigenlijk veel smaakvollere) delen van de biologische kip.

Biologisch gehakt en vleeswaren

Omdat het Zeeuws Vis & Vlees Huys al haar gehakt-, en vlugklaar producten zelf maakt, zijn wij ook in staat deze producten biologische te leveren. Van de bekendste producten hebben we al een biologische variant in ons assortiment. Om alles wat wij biologisch inkopen ook als biologisch te kunnen verkopen zijn we gestart met de productie van biologisch vleeswaren. Daarnaast kopen wij producten die we (nog) niet zelf kunnen maken bij. Bij de selectieprocedure hebben we voornamelijk gekeken naar de smaak. Om de drempel voor biologische vleeswaren laag te houden kunt u ze vanaf 100 gram gesneden bij ons bestellen.