De basis voor elke kaart: Rundvlees:
Een goed stuk rundvlees ontbreekt op geen enkele kaart.


De meningen over wat goed is wordt bij rundvlees worden sterk bepaald door persoonlijke smaak en het type restaurant. De variaties in smaak, malsheid en prijs verschillen sterk per ras, leeftijd en herkomst. De verschillen zijn zo groot dat er niet een kwaliteit is die geschikt is voor alle klanten.

Wij houden daarom diverse soorten rundvlees op voorraad om aan diverse wensen van klanten te kunnen voldoen. Om een goede maar vooral constant kwaliteit te kunnen leveren koopt het Zeeuws Vis & Vlees Huys haar vlees bij verschillende specialisten om zowel een hoge leveringszekerheid als een goede prijs te kunnen garanderen.

Om aan de wensen van verschillende soorten klanten te kunnen voldoen hebben we ook in rundvlees een breed assortiment. Uit voorraad leveren we bijvoorbeeld 10 soorten biefstukken en 4 soorten entrecotes.

Een eenvoudige Hollandse biefstuk? Een luxe tournedo? Bij het Zeeuws Vis & Vlees Huys bent u altijd aan het juiste adres!

De onvoorstelbare veelzijdigheid van rundvlees

Smaak, malsheid, kleur en structuur worden door heel veel factoren bepaald. Denk daarbij aan geslacht en leeftijd, maar ook aan de conditie van een dier en de kwaliteit van het slachten. Andere bepalende factoren zijn het gebruikte voer en de hoeveelheid beweging die het dier krijgt. Er ontstaan structuur- en smaakverschillen door het tempo en het voer waarmee een dier wordt afgemest. Is het vlees gerijpt of niet? Hoe lang en op welke wijze is het gerijpt (met of zonder been in het vacuüm of aan de lucht)? Een mager en een vet rund geven ieder een ander type vlees. Daarnaast is er een groot verschil tussen de malsheid van spieren (sucade/ossehaas). Tevens heeft ieder runderras andere vleeseigenschappen. Kortom, het ene stukje rundvlees is het andere niet.


Een bewuste keuze: Pul® Uruguay Hereford, 100% biologisch

Dit merkvlees komt uit Uruguay, een klein land in ZuidAmerika met een grote traditie in het fokken van kwaliteitsrunderen. De jonge Pul-vleesrunderen van het Hereford ras zijn gegarandeerd 100% biologisch gehouden en groeien op eigen kracht, zonder hulp van krachtvoeder of groeibevorderende middelen. Nadat de ossen gedurende 30 maanden in vrijheid hebben rondgelopen op haciënda’s zo groot als de provincie Zeeland, gaan ze naar het slachthuis. De uiterst diervriendelijke en gezonde wijze waarop Hereford-runderen worden gehouden staat garant voor een stukje kwaliteitsvlees: fijndradig vlees met een gezonde vetadering, volrood van kleur met een optimale smaakontwikkeling. Alles komt bovendien uit één slachthuis.

Europese luxe zware runderen
Het Zeeuws Vis & Vlees Huys biedt daarnaast een uitgelezen assortiment Europese luxe zware vleesrassen, van jonge dieren in de leeftijdscategorie van 1,5 tot 2,5 jaar. Dit bestaat voornamelijk uit lichtrood en mager vlees, met een wat minder volle en uitgesproken smaak. Het rundvlees van dit type is wel wat grover van draad. Een ideaal stukje vlees voor een botermalse biefstuk. De vleesdieren zijn afgemest met een combinatievoeding van zowel gras/hooi als krachtvoer. Het vlees is afkomstig van vaste slachterijen uit binnen- en buitenland waarbij het Zeeuws Vis & Vlees Huys ook hier garant staat voor een constante en optimale kwaliteit. 

Zuid-Amerikaanse ossen 
Dat Zuid-Amerika veel te bieden heeft op het gebied van rundvlees mag duidelijk zijn. Diverse vleesrassen, zoals het eerder genoemde Hereford maar bijvoorbeeld ook Black Angus of zeboe-ossen -en kruisingen hiervan- zijn in het assortiment van het Zeeuws Vis & Vlees Huys te vinden. Zuid-Amerikaans rundvlees is lichtrood met vet bedekt vlees, niet gemarmerd en voller van smaak dan Europese varianten. De draadstructuur van het vlees varieert maar is meestal fijn. Het Zuid-Amerikaans rundvlees van het Zeeuws Vis & Vlees Huys is op 100% natuurlijke wijze geteeld in extensieve veehouderijen en het vlees is doorgaans afkomstig van diverse slachterijen.

Iers rundvlees: zware ossen 
In Europa is Ierland één van de belangrijkste rundvleesproducerende landen. Iers rundvlees is gemiddeld van draad en structuur, het is mals en heeft een fijne vleessmaak. De runderen worden afgemest met gras soms aangevuld met krachtvoer. Wij kopen ons vlees bij geselecteerde slachterijen.

Europese runderen, afgemest 
Naast het wat jongere rundvlees van Europese origine, levert het Zeeuws Vis & Vlees Huys ook rundvlees van slachtdieren in de leeftijd van 2 tot circa 8 jaar. Het vlees is afkomstig van afgemeste koeien uit verschillende Europese landen. Dit type rundvlees is donkerrood van kleur, soms licht gemarmerd en heeft veel smaak. De structuur is normaal van draad en mals waarbij er in de malsheid wel wat meer variatie door het verschil in leeftijd en ras. Het vlees wordt aangeleverd vanuit vaste slachterijen.