Een vertrouwd en lekker stukje varkensvlees

Als ambachtelijke slagerij blijft het leveren van topkwaliteit ons eerste speerpunt. Daarom snijden we zo veel mogelijk varkensvlees zelf uit. We stellen hoge eisen aan versheid, hygiëne en de snit; dus we betrekken ons varkensvlees direct van vertrouwde Nederlandse en Belgische slachterijen. Naast belevering van het standaardassortiment voldoen ee ook graag aan specifieke wensen. Geeft u het gerust aan wanneer u iets bijzonders nodig heeft. Het Zeeuws Vis & Vlees Huys heeft voor specifieke producten als sparerib en varkenshaas gespecialiseerde leveranciers. Veel van ons verse varkensvlees is van Nederlandse herkomst en IKB-gecertificeerd. IKB staat voor ‘Integrale Ketenbeheersing’ en de bedrijven of leveranciers die het keurmerk dragen moeten aan strikte kwaliteitsvoorwaarden voldoen. Onafhankelijke controleurs zien erop toe dat de regels worden nageleefd. Die regels betreffen onder meer veevoer, medicijngebruik, hygiëne en transport. Daarmee bent u verzekerd van een vertrouwd én lekker lapje varkensvlees. Bovendien staat IKB garant voor een maatschappijbewuste en diervriendelijke productieketen. Zo snijdt het (vlees)mes aan twee kanten! VCZ levert een breed assortiment aan varkensvleesproducten: aan het stuk of geportioneerd, onbewerkt of gekruid, vers of diepvries, rauw of gegaard.

Een bewuste keuze voor kwaliteit

De Nederlandse consument stelt hoge eisen aan de kwaliteit van varkensvlees en aan milieubewuste en diervriendelijke productiemethoden. Vanzelfsprekend kiest het Zeeuws Vis & Vlees Huys alleen voor de beste leveranciers die de kwaliteit bieden waar die consument om vraagt. Dat geldt niet alleen voor ons reguliere varkensvlees maar ook voor specifieke kwaliteitssoorten zoals Porc au Grain en Íberico.

Porc au Grain: de Limousine onder de varkens

In Frankrijk, waar eten een belangrijk onderdeel is van de cultuur, stelt men hoge eisen aan producten. Om streekgebonden producten van hoge kwaliteit en diervriendelijkheid herkenbaar te maken heeft de Franse overheid het Label Rouge keurmerk geïntroduceerd. De controle op dit label is aan onafhankelijke instanties uitbesteed. Overtreding van de regels worden gezien als een economisch delict en zwaar bestraft. Label Rouge geeft dus de garantie van eerlijke producten en hoge kwaliteit.

De top van ons assortiment varkensvlees is ongetwijfeld het Porc au Grain. De naam betekent zoveel als ‘graanvarken’. Dit Label Rouge-gecertificeerde kwaliteitsvlees komt uit de Franse Limousin-streek en wordt geleverd door France Limousin. Porc au Grain zit tussen regulier en biologisch varkensvlees in. Het graanvarken behoort tot de allerbeste rassen ter wereld en wordt diervriendelijk gehouden. Het vlees dankt zijn smaak aan de natuurlijke voeding die bestaat uit minimaal 70 procent granen, waarvan tenminste 35 procent maïs. Onnatuurlijke toevoegingen zijn uit den boze; de graanvarkens groeien stressvrij op, in alle vrijheid en op natuurlijke wijze. Ze krijgen bovendien veel bewegingsruimte. Dit heeft invloed op de uiteindelijke smaak en malsheid van het vlees. Door de wijze van houden heeft Porc au Grain een constante kwaliteit, een fijnvezelige structuur en een rijke smaak. Íberico: varkensvlees van Spaanse bodem.Het Zeeuws Vis & Vlees Huyslevert ook vleesproducten van het Spaanse Íberico-varken. De vrij kleine en langzaam groeiende Spaanse varkens met de zwarte hoeven vinden hun oorsprong in het wilde Mediterrane zwijn. Het vlees kenmerkt zich door het erg hoge aandeel intermusculair vet en de fijne draad. Smaak en malsheid zijn echt anders dan van regulier varkensvlees en doen in de verte denken aan wild zwijn. Het vlees van Spaanse Ibéricovarkens snijden we niet zelf uit, maar kopen we direct aan.