De uitgesproken smaak van lamsvlees

In Nederland heeft lamsvlees de laatste decennia aanzienlijk aan populariteit gewonnen. Lam is vooral geliefd vanwege het malse vlees en de uitgesproken smaak. Grillen, braden of stoven; het kan allemaal perfect. Van het lam worden vooral delen van de rug gebruikt omdat deze eenvoudig en mooi rosé gepresenteerd kunnen worden. De versnijdingen van de rug zijn heel divers. Uit de nek worden delen gesneden die meer dooraderd zijn met vet.
Deze delen zijn erg zacht en hebben een meer uitgesproken smaak.

Het bereiden en presenteren van de hele bout vereist het nodige vakmanschap.
Als alternatief biedt het Zeeuws Vis & Vlees Huys tot schijven gezaagde delen van de bout die zich goed laten grillen.

De lamsschouder levert heerlijk stoof- of shoarmavlees op. Ook het schenkeltje is bij uitstek
geschikt om te stoven. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met verse kruiden als tijm,
marjolein of oregano.

Wij hebben voor u het beste lamsvlees uit zowel de Hollandse weide als Nieuw-Zeeland.

De uitgesproken smaak van lamsvlees

In Nederland heeft lamsvlees de laatste decennia aanzienlijk aan populariteit gewonnen. Lam is vooral geliefd vanwege het malse vlees en de uitgesproken smaak. Grillen, braden of stoven; het kan allemaal perfect. Van het lam worden vooral delen van de rug gebruikt omdat deze eenvoudig en mooi rosé gepresenteerd kunnen worden. De versnijdingen van de rug zijn heel divers. Uit de nek worden delen gesneden die meer dooraderd zijn met vet. Deze delen zijn erg zacht en hebben een meer uitgesproken smaak. Het bereiden en presenteren van de hele bout vereist het nodige vakmanschap.  De lamsschouder levert heerlijk stoof- of shoarmavlees op. Ook het schenkeltje is bij uitstek geschikt om te stoven. Lamsvlees is uitstekend te bereiden met verse kruiden als tijm, marjolein of oregano. Wij hebben voor u het beste lamsvlees uit zowel de Hollandse weide als Nieuw-Zeeland.

Wordt het Holland of Nieuw-Zeeland?

Lamsvlees is niet alleen te vinden in veel gerechten uit bijvoorbeeld de Mediterrane keuken. Ook op de traditionele Nederlandse eettafel is lam steeds vaker te vinden. Bij de keuze voor het juiste stukje lam is het belangrijk om te letten op structuur, vetgehalte en smaakeigenschappen. Kiest u voor het dagverse Hollandse lamsvlees of wordt het wat gunstiger geprijsde Nieuw-Zeelandse lamsvlees? Onze specialisten v staan u graag met deskundig advies ten dienste, dus leg uw vraag gerust aan hen voor. En heeft u speciale wensen? Geen punt.Het Zeeuws Vis & Vlees Huys levert maatwerk.


Hollands lamsvlees: dagvers en mals 

De in Nederland geboren en opgegroeide vleeslammeren die onze leverancier aanbiedt zijn de beste ter wereld. Ze hebben een hoog percentage mager vlees. Het Zeeuws Vis & Vlees Huys neemt deze lammeren af bij een bedrijf dat wekelijks dieren in verschillende gewichtklassen inkoopt bij de boer en op veemarkten. Hierdoor kunnen wij altijd het gewenste type lam leveren: naast zuiglam ook de zwaardere lammeren. Het Nederlands lamsvlees verschilt in structuur en smaak ten opzichte van buitenlandse soorten. Het vlees is zachter en heeft een minder sterke lamsmaak. Tevens krijgt het de tijd om te besterven, een ander groot verschil met het ingevroren importvlees. Vooral de bewerkte delen van de rug van het Hollandse lam zijn prijzig. Wij leveren Hollands lamsvlees uitsluitend vers en daarom altijd op bestelling.

Nieuw-Zeelands lamsvlees: rijk van smaak 

Het Nieuw-Zeelandse lam onderscheidt zich op verschillende manieren van de Nederlandse soortgenoot: het dier krijgt geen krachtvoer en wordt vrij rondlopend grootgebracht op moedermelk, mals gras en kruiden van de natuurlijke weidegronden aldaar. Deze lammeren zijn daarom gemiddeld een stuk lichter dan in Nederland. Het vlees heeft door het natuurlijke voer en de tragere groei meer smaak, is rijk aan voedingsstoffen en gegarandeerd vrij van antibiotica en schadelijke residuen. De kwaliteitscontrole in Nieuw-Zeeland is streng en voldoet ruimschoots aan de internationale veiligheidsvoorschriften. De keuring van de lammeren gebeurt zowel voor als na de slachting.

 Het Nieuw-Zeelandse lam is door zijn herkomst en manier van houden aanzienlijk goedkoper. De dieren worden ook veel verder versneden en de luxe delen worden per boot of vliegtuig vers naar Europa verscheept. Deze verse artikelen zijn vanwege de houdbaarheid alleen op bestelling verkrijgbaar. Tijdens het slachtseizoen worden er in NieuwZeeland meer lammeren geslacht dan er vers verkocht worden. Het deel dat niet vers weg gaat, wordt bewerkt in diverse snitten en direct ingevroren. Deze producten heeft het Zeeuws Vis & Vlees Huys altijd op voorraad. Hierbij worden de lammeren op alle mogelijke manieren versneden en verdeeld in verschillende kwaliteiten en gewicht sorteringen. Wij hebben al deze versnijdingen standaard voor u op voorraad.