Kalfsvlees: diervriendelijk en traceerbaar

De Nederlandse vleessector is de meest vooruitstrevende van de wereld; niet alleen qua
traceerbaarheid maar ook door de diervriendelijke bedrijfsvoering. Zowel de blanke als de rosé kalveren worden gehouden in groepshuisvesting. Hier wordt streng gelet op hygiëne, licht, lucht en diervriendelijkheid. Alle kalveren zijn te traceren op hun herkomst en voorgeschiedenis.

Bij kalfsvlees heeft een mindere kwaliteit veel te maken met factoren als voerkeuze, snelheid
van het afmesten, leeftijd en gewicht bij het slachten. Daarnaast ontwikkelen niet alle kalveren zich hetzelfde bij een éénduidige wijze van houden en voederen. Binnen een koppel kalveren is er een grote variatie in de hoeveelheid vlees en vet per dier. Ook varieert de vleeskleur sterk. De kleur van roze kalveren varieert van bijna blank tot het rood van een volwassen rund. Vanwege deze grote variatie is geselecteerde inkoop uiterst belangrijk.


Kalfsvlees: diervriendelijk en traceerbaar

De Nederlandse vleessector is de meest vooruitstrevende van de wereld; niet alleen qua traceerbaarheid maar ook door de diervriendelijke bedrijfsvoering. Zowel de blanke als de rosé kalveren worden gehouden in groepshuisvesting. Hier wordt streng gelet op hygiëne, licht, lucht en diervriendelijkheid. Alle kalveren zijn te traceren op hun herkomst en voorgeschiedenis.

Bij kalfsvlees heeft een mindere kwaliteit veel te maken met factoren als voerkeuze, snelheid van het afmesten, leeftijd en gewicht bij het slachten. Daarnaast ontwikkelen niet alle kalveren zich hetzelfde bij een éénduidige wijze van houden en voederen. Binnen een koppel kalveren is er een grote variatie in de hoeveelheid vlees en vet per dier. Ook varieert de vleeskleur sterk. De kleur van roze kalveren varieert van bijna blank tot het rood van een volwassen rund. Vanwege deze grote variatie is geselecteerde inkoop uiterst belangrijk.

Blank of rosé: onderscheidend in kleur en smaak

Zowel het blanke als het rosé kalfsvlees behoren tot ons standaardassortiment. Wij verkopen alleen vlees dat is ingekocht bij gespecialiseerde uitsnijderijen. Op basis van kwaliteit, kleur en vetheid selecteren deze leveranciers zelf wat ze inkopen bij de diverse Nederlandse kalverslachterijen. Door deze voorselectie aan de basis kunnen wij onze klanten een constante kwaliteit garanderen. 

Blank kalfsvlees

Kalfsvlees is blank van kleur wanneer kalveren geen gras eten maar alleen melk als voer krijgen. Het lichte vlees blijft hierdoor neutraal van smaak. 

Rosé kalfsvlees
Rosé kalfsvlees komt van hetzelfde type kalveren. Deze krijgen echter naast melk ook een deel vast voer. Hierdoor is de vleeskleur wat donkerder en krijgt het vlees al iets meer een eigen smaak. Deze is minder sterk dan vlees van een volwassen rund. Kalfsvlees is fijn van draad en erg mals aangezien bij jonge dieren het spierweefsel nog niet volledig ontwikkeld is . Omdat we minimaal eens per week beleverd worden, kunnen we een compleet assortiment kalfvlees leveren. Het standaardassortiment is altijd op voorraad, bijzondere producten kunnen we vaak op korte termijn leveren, zowel in blank als rosé vlees. Als specialisten in blank en rosé kalfsvlees stemmen we ons assortiment af op de vraag van onze afnemers. Heeft u specifieke wensen? Laat het ons weten en we zorgen er voor.