Kip & Kalkoen

Kip wordt terecht omschreven als veelzijdig vlees want er zijn veel mooie én smakelijke
gerechten mee te maken. Naast de kipfilet kan ook het dijenvlees (met of zonder huid) verwerkt worden tot heerlijke producten en met been is kip natuurlijk hét kluifvlees bij uitstek.
Door de snelle groei van de kip is deze vorm van veehouderij relatief gunstig voor het milieu.
Bovendien krijgt de consument daardoor een veelzijdig en betaalbaar stukje vlees.

U bent bij het Zeeuws Vis & Vlees Huys verzekerd van superverse leveringen omdat wij de reguliere kipproducten drie
keer per week en de maïskipproducten één keer per week direct van de slachterij krijgen.
We slaan deze op bij 0 °C tot -2 °C, om uitgroei van schadelijke micro-organismen zo veel mogelijk te voorkomen en kwaliteit te bewaken.

Ook ons kalkoenvlees krijgen wij vers direct van de slachterij. Daarnaast verwerken wij kip en kalkoen tot voorgegaarde producten.

Kip & Kalkoen

Kip wordt terecht omschreven als veelzijdig vlees want er zijn veel mooie én smakelijke gerechten mee te maken. Naast de kipfilet kan ook het dijenvlees (met of zonder huid) verwerkt worden tot heerlijke producten en met been is kip natuurlijk hét kluifvlees bij uitstek. Door de snelle groei van de kip is deze vorm van veehouderij relatief gunstig voor het milieu. Bovendien krijgt de consument daardoor een veelzijdig en betaalbaar stukje vlees. U bent bij het Zeeuws Vis & Vlees Huys verzekerd van superverse leveringen omdat wij de reguliere kipproducten drie keer per week en de maïskipproducten één keer per week direct van de slachterij krijgen. We slaan deze op bij 0 °C tot -2 °C, om uitgroei van schadelijke micro-organismen zo veel mogelijk te voorkomen en kwaliteit te bewaken.

Ook ons kalkoenvlees krijgen wij vers direct van de slachterij. Daarnaast verwerken wij kip en kalkoen tot voorgegaarde producten.

Kip & Kalkoen

Wij hebben in ons assortiment ook vlees van diervriendelijk gehouden kippen. We leveren desgewenst tevens biologische kip. 

Label Rouge kipproducten, ofwel Boerenscharrelkip

Het gevogelte dat in Frankrijk onder het Label Rouge keurmerk wordt geproduceerd staat bekend als Volailles fermières. In het Nederlands vertaald betekent dit zoveel als ‘boerenscharrelkip’. Label Rouge is het door de Franse overheid in het leven geroepen kwaliteitsmerk voor streekgebonden dierlijke producten van hoge kwaliteit en voor diervriendelijkheid. De boeren die deze kippen houden hebben gekozen voor langzaam groeiende rassen met steviger vlees en meer smaak. Boerenscharrelkippen zijn vergelijkbaar met biologische en andere scharrelende soortgenoten. Ze krijgen minstens 81 dagen de tijd om op het juiste gewicht te komen en worden gehouden in lichte stallen zonder kunstlicht. Deze ruimtes bevatten maximaal 11 kippen per m². Daarnaast hebben de dieren toegang tot een ruime buitenuitloop met gras en/of schaduw en ook aan de voeding zijn speciale eisen gesteld. Die moet voor minimaal 75 % uit granen bestaan. Vergeleken met biologisch kippenvlees is boerenscharrelkip voordeliger geprijsd en zeker zo exclusief. De kippen worden, afhankelijk van de labels en het ras, geslacht als ze tussen de 81 en 110 dagen oud zijn. Dat is tenminste het dubbele in tijd ten opzichte van reguliere slachtkippen.Het Zeeuws Vis & Vlees Huys levert een breed aanbod van deze producten, van complete kippen tot kipfilet supréme. Wij maken in ons assortiment een onderscheid tussen vers ingevroren producten, welke wij voor vaste afnemers op voorraad houden en vers kippenvlees Label Rouge dat alleen op bestelling wordt geleverd.

Label Rouge kalkoen

Ook leveren wij kalkoenproducten van het Franse Label Rouge. Omdat deze kalkoenen, net als de boerenscharrelkippen, gedurende het gehele jaar in de open lucht worden gehouden is dit gevogelte van een zeer hoog kwaliteitsniveau. De kalkoenen worden in kleine groepen gehouden in lichte stallen zonder kunstlicht met een bezettingsgraad van 6,25 kalkoenen per m². Het Zeeuws Vis & Vlees Huys levert de kalkoenen compleet of in delen, zoals hele poot (van pezen ontdaan maar met been), borstfilet met of zonder huid, schnitzel, steak of braadstuk.