Wild: het hele jaar door beschikbaar

Wild is het meest gevarieerde product in het assortiment van het Zeeuws Vis & Vlees Huys.
Was tot enkele decennia geleden wild voornamelijk een product voor de kerstdis, tegenwoordig zijn deze producten het gehele jaar door te koop. Natuurlijk blijft het najaar een populaire periode voor wild en met name in de periode rond de feestdagen is de vraag groot. Het aanbod is uiterst divers, zowel in volume als in herkomst. Wat wild betreft heeft het Zeeuws Vis & Vlees Huys werkelijk veel te bieden: van kwartel tot bizon, van gnoe tot rendier.

Met meer dan 40 jaar ervaring weten de mensen van het Zeeuws Vis & Vlees Huys wel wat er aan wild te koop is. Daarom gaan we voornamelijk in zee met gerenommeerde leveranciers die een groot Europees of wereldwijd inkoop netwerk hebben.

Dankzij dit netwerk kunnen wij nagenoeg alle soorten wild leveren. Natuur wild of gekweekt
wild, vers of diepvries, aan het stuk tot geportioneerd. U vraagt het wij leveren het.
Het grote diepvries basis assortiment en de vleeswaren en patés zijn uitvoorraad leverbaar. Het verse wild en de artikelen die niet op onze wild lijst staan, zijn op bestelling leverbaar.

Wie aan wild denkt, denkt aan de jacht. 

Inderdaad worden nog volop dieren ‘in het wild’ bejaagd en gevangen maar een aanzienlijk deel komt van gespecialiseerde veehouderijen. De smaak en samenstelling van bijvoorbeeld wild of gekweekt hertenvlees verschillen doordat het dier andere voeding heeft gekregen en een bepaalde mate van bewegingsvrijheid heeft gehad. Wordt het dus gekweekt of bejaagd wild? De afweging is vaak een kwestie van prijs -gekweekt wild is voordeliger-, smaak of praktische keuzes. Vlees van bijvoorbeeld struisvogels wordt vrijwel uitsluitend gekweekt aangeboden. Wat u ook kiest: bij het Zeeuws Vis & Vlees Huys geven we u met alle plezier advies en tips mee. En heeft u vragen of speciale wensen, dan horen we die graag. Onze specialisten zijn altijd bereikbaar! 

Gekweekt wild: gevogelte en haarwild 

Gekweekt wildgevogelte komt veel uit Europa en dan voornamelijk van Frankrijk, Hongarije en Polen. Dit vlees is het hele jaar ingevroren verkrijgbaar en op bestelling zelfs vers. De versproducten zijn in vergelijking met diepvriesproducten meestal duurder en vaak kort houdbaar. De meest populaire soorten zijn eend, parelhoen, fazant, gans, kwartel, patrijs en struisvogel. Van het gekweekte Europese haarwild is konijn het hele jaar door vers verkrijgbaar. De grotere dieren worden nagenoeg alleen vers aangeboden in het wildseizoen. Diepvriesproducten zijn wel gedurende het hele jaar voorhanden. De meest voorkomende soorten in ons productaanbod zijn: konijn, haas, hert, ree en wild zwijn.

Geschoten wild

Het Zeeuws Vis & Vlees Huys levert zowel verse als diepgevroren producten van geschoten wild, afkomstig uit diverse lidstaten van de EU. Klein wild wordt voornamelijk als hele dieren aangeboden en in verse vorm bijna alleen gegeten in de streek waar het geschoten wordt. Grof wild wordt wel geportioneerd aangeboden. Door de langere houdbaarheid is hiervan ook meer export, met name vanuit landen waar het aanbod groter is dan de vraag. Grof en klein haarwild uit de rest van de wereld wordt meestal veredeld en als diepvriesproduct geleverd. Een uitzondering is hertenvlees uit Nieuw-Zeeland, dat ook vers verkrijgbaar is in het wildseizoen. Geschoten exotisch wild als springbok, gnoe of krokodil is vanwege de lange transporttijd uitsluitend diepgevroren leverbaar.